top of page
Los Angeles2_pieni.jpg
Bösse_logo.jpg

Bösendorfer – 1882 on konserttisarja, jossa esitetään merkittävää 1800-luvun ohjelmistoa ajanmukaisessa ympäristössä ja mahdollisuuksien mukaan ajanmukaisin soittimin. Konserttisarjan keskipisteenä on Bösendorfer-flyygeli vuodelta 1882 ja alkuperäiseen kuntoon entisöity loistelias Angelicum-sali vuodelta 1886.
 

Konserttisarjan taiteellisesta suunnittelusta vastaa Emil Holmström.

Osoite: Ritarikatu 3 b, 2. kerros

00170, Helsinki


Lippuja voi ostaa ovelta tai ennakkoon lippu.fi -verkkokaupasta.

Tässä linkki lippukauppaan.

Tiedustelut ja lippuvaraukset: boesendorfer1882@gmail.com

Kausi 2023–24

Konserttikauden aikana keskiössä on Ludwig van Beethovenin mitä vaihtelevin tuotanto ja ohjelmassa on teoksia, jotka tavalla tai toisella ovat toimineet esikuvina tuleville säveltäjille. Näistä seuraajista kuullaan syksyllä Robert Schumannia, Franz Lisztiä, Johannes Brahmsia ja Franz Schubertia. Keväällä liittyy joukkoon hieman yllätyksellisempiä hahmoja kuten Fanny Hensel ja Edvard Grieg ja edeltäjistä koskettinsoittamisen varhainen virtuoosi William Byrd. Toinen juonne on 1800-luvun kotimusisoinnin hengessä rakastettujen teosten sovitukset kuhunkin tilaisuuteen parhaiten sopiville soitinyhdistelmille.

 

Perjantai 13.10. klo 19. Beethovenin pastoraali

K
auden ensimmäisessä konsertissa Emil Holmström ja Tiina Karakorpi esittävät Ludwig van Beethovenin Pastoraali-sinfonian Beethovenin oppilaan Carl Czernyn sovituksena pianolle nelikätisesti. Koko kauden aikana tullaan kuulemaan runsaasti Beethovenin teoksia ja säveltäjiä, jotka eri näkökulmista ovat kommentoineet hänen tuotantoaan. Tämän konsertin toisella puoliskolla kuullaan Beethovenin kuuluisan sinfonian abstrakteista luontokuvauksista vaikutteita ottaneita Franz Lisztin ja Robert Schumannin pianoteoksia.

 


Ohjelma

Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 6, op. 68 (Carl Czernyn sovitus pianolle nelikätisesti)

- väliaika -

Franz Liszt: Vallée d'Obermann kokoelmasta Années de pèlerinage I

Robert Schumann: Waldszenen, op. 82
 
Tiina Karakorpi, piano
Emil Holmström, piano

 


Tiistai 14.11. klo 19. Brahmsia uusin värein

Näitä teoksia olet harvemmin kuullut tämän kuuloisina! Alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja fagotisti Etienne Boudreault tuovat Emil Holmströmin kanssa Angelicum-saliin Johannes Brahmsin klassikkoita epätavanomaisina sovituksina. Brahms teki itse klarinettitriostaan sovituksen alttoviululle, sellolle ja pianolle ja tämän illan yhdistelmällä siihen palautetaan puhutteleva jousi- ja puhallinsoittimen dialogi.

Kontrastina Brahmsin teoksille kuulemme hänen puolesta puhujan Robert Schumannin Fantasiakappaleita ja kaksi fuugaa J.S. Bchin Kunst der Fugesta. Nämä fuugat toimivat alunpitäen sellolle ja pianolle kirjoitetun Sonaatin, op. 38 pääaiheina.


Ohjelma

J.S. Bach: Contrapunctus 4
Johannes Brahms: Sonaatti e-molli, op. 38, alttoviululle ja pianolle
J.S. Bach: Contrapunctus 13

 

- väliaika -


Robert Schumann: Fantasiestücke, op.73, fagotille ja pianolle
Johannes Brahms: Trio a-molli, op. 114, pianolle, alttoviululle ja fagotille

Atte Kilpeläinen, alttoviulu
Etienne Boudreault, fagotti
Emil Holmström, piano

 


Tiistai 12.12. klo 19. Schubertin Winterreise

Tenori Jussi Myllys on tehnyt merkittävää uraa Saksassa laulaen lukuisia päärooleja Detusche Oper am Rheinissa. Tällä kaudella hänen Parsifalin nimiroolin tulkinta Mindenissä oli arvostelumenestys. Myllys ja
Emil Holmström hakeutuivat lokakuussa 2023 Franz Schubertin Winterreisen pimeään tunnelmaan Väyläfestivaalin järjestämällä konserttikiertueella Lapissa. Talvisen lapinmatkan lopputulos tulee joulukuussa kuulolle Angelicum-salin kirkkauteen. Professori Lauri Suurpää on kirjoittanut ja luennoinut runsaasti tästä Schubertin merkkiteoksesta ja hän keskustelee esityksen jälkeen Emil Holmströmin kanssa musiikin ja tekstin yhteyksistä sekä kuoleman hahmosta Winterreisen lauluissa.


Ohjelma

Franz Schubert: Winterreise, laulusarja Wilhelm Müllerin runoihin lauluäänelle pianon säestyksellä, op. 89

Jussi Myllys, tenori
Emil Holmström, piano

 

Osta liput


Tiistai 30.1 . klo 19 Trio Maalismaa, Valve & Holmström

Kevätkauden avajaiskonsertissa Bösendorfer-sarjan vuoden teemat ovat vahvasti esillä. Maailmanmainetta nauttivan Australian Chamber Orchestran soolosellisti Timo-Veikko Valve vierailee Suomessa ja esittää Angelicum-salissa Franz Schubertin Arpeggione-sonaatin yhdessä pianisti Emil Holmströmin kanssa. Schubert kirjoitti mestariteoksen kiehtovalle kitaran ja sellon yhdistelmälle, Arpeggionelle, mutta sen harvinaisuuden takia sonaattia esitetään runsaasti muilla soittimilla. Sellistit joutuvat varsin vähäisissä määrin tekemään myönnytyksiä alkuperäiselle soitinnukselle ja teoksesta onkin tullut heille varsinainen taidonnäyte.

Illan toiseen teokseen liittyy seuraan duon pitkäaikanen ystävä viulisti Eriikka Maalismaa ja kolmistaan he esittävät Schubertin esikuvan, Ludwig van Beethovenin Sinfonian nro 2. Sinfonia oli varsin menestyksekäs kappale jo aikanaan ja tyytyväisenä teokseen Beethoven päätti itse sovittaa sen pianotriolle.

 


Ohjelma

Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 2 D-duuri, op. 36 (säveltäjän sovitus pianotriolle)
Franz Schubert: Sonaatti arpeggionelle ja pianolle a-molli, D. 821

Eriikka Maalismaa, viulu
Timo-Veikko Valve, sello
Emil Holms
tröm, piano

Osta liput


Tiistai 6.2.  klo 19. Paavali Jump
panen Beethovenin jäljillä

Paavali Jumppanen on viime vuosina toiminut maineikkaan Australian National Academy of Musicin taiteellisena johtajana ja soittaa Angelicum-salissa yhden vuoden harvoista resitaaleista pääkaupunginseudulla. Illan ohjelman lähtökohtana on Ludwig van Beethovenin Sonaatti op. 90. Se on ensimmäisiä teoksia, joissa Beethovenin myöhäistyylin erikoisuudet alkoivat nähdä päivänvaloa, eikä olekaan ihme, että sen tutkiskeleva ja eri suuntiin tähystävä luonne on tehnyt siitä pianistien kestosuosikin. Myös Beethovenia seuranneelle sukupolvelle teoksen epämonumentaalisuus on varmasti ollut helpotus, fokus on musiikin hienovaraisissa tunnelmanvaihdoksissa. Ensimmäisen osan levottomuus ja omaperäisyys heijastuvat hienosti Robert Schumannin varhaistuotannossa ja toisen osan aseistariisuva laulullisuus huokuu sitä maailmaa, josta käsin Franz Schubert kehitti täydellisyyteen oman tyylinsä. Hänen suuren A-duurisonaattinsa tunnusomainen piirre on juuri klassismin ihanteita myötäilevä lyyrisyys. Schumannin ensimmäinen pianosonaatti on vastaavasti ensimmäisiä teoksia, joissa hän haki omaa tietään laajamuotoisen teoksen säveltäjänä Beethovenin vanavedessä.
 


Ohjelma

Ludwig van Beethoven: Sonaatti e-molli, op. 90
Robert Schumann: Sonaatti nro 1 fis-molli, op. 11
Franz Schubert: Sonaatti A-duuri, D. 959

Paavali Jumppanen,
piano
 

Osta liput


Tiistai 5.3. klo 19. Holmström, Hensel ja Hammerklavier

Fanny Henselin koulutukseen kuului syvällinen perehtyminen Ludwig van Beethovenin musiikkiin ja hänen laajamuotoisissa teoksissaan kohtaakin usein kokeilevia muotoratkaisuja, jotka leimaavat Beethovenin myöhäistuotantoa. Ostersonate kuuluu niihin Fanny Henselin teoksiin, jotka valitettavasti ovat viettäneet suuren osan olemassaolostaan arkistojen kätköissä ja sonaatin käsikirjoituksen päädyttyä vielä erityisen onnettomasti yksityishenkilöiden haltuun, on sen asianmukainen liittäminen säveltäjänsä teosluetteloon tapahtunut vasta hiljattain, vuonna 2021. Sonaatista huokuu sukulaisuus Beethovenin viimeisiin pianosonaatteihin ja niistä ohjelmassa on tässä konsertissa monumentaalinen Hammerklavier-sonaatti. Sen kuuluisa johdanto-jakso, joka edeltää loppufuugaa on ollut vapaudessaan säveltäjiä inspiroiva kannanotto ja Fanny Hensel on selkeästi osannut hahmottaa sen tarjoamat mahdollisuudet omien teostensa improvisatorisissa jaksoissa.

 


Ohjelma

Ludwig van Beethoven: Grosse Sonate für das Hammerklavier B-duuri, op. 106
Fanny Hensel: Ostersonate A-duuri (1828)

Emil
Holmström, piano

Osta liput


Tiistai 26.3. klo 19. Amalie Stalheim ja Griegin sellosonaatti

Norjalaissyntyinen sellisti Amalie Stalheim on palkittu sekä Ruotsissa että Norjassa Solistpriset-palkinnolla ja BBC Music Magazine valitsi hänet vuonna 2021 vuoden nousevaksi tähdeksi. Stalheimin ennakkoluulotonta taiteilijapersoonaa kuvastaa myös yhteistyö aikamme säveltäjien kanssa ja lukuisien hänelle kirjoitettujen sellokonserttojen kantaesitykset. Angelicum-saliin Stalheim tuo yhden Edvard Griegin kiistattomista mestariteoksista, Sonaatin sellolle ja pianolle. Grieg opiskeli Leipzigissa Felix Mendelssohnin perustamassa konservatoriossa ja jotain koulun Beethovenista ammentavasta perinteestä on kuultavissa myös sonaatissa. Kokeilevammat piirteet hänen musiikissaan kohtasivat innokkaan seuraajan Claude Debussyssä, joka ammensi ideoita norjalaissäveltäjän erikoisista sointukuluista ja avasi uuden aikakauden musiikin historiassa.


Ohjelma

Ludwig van Beethoven: Sonaatti C-duuri, op. 102/1
Fanny Hensel: Sonata o Fantasia g-molli
Felix Mendelssohn: Variations Concertantes, op. 17

- väliaika -


Grieg: Sonaatti a-molli, op. 36
Debussy: Sonaatti sellolle ja pianolle

Amalie Stalheim, sello
Emil Holmström, piano

 

Osta liput


Torstai 25.4. klo 19. Marianna Henriksson ja Byrdin Groundit

Marianna Henrikssonin toiminnassa luovuus kukkii kaikin kuviteltavin tavoin, oli kyseessä Suomalaisen barokkiorkesterin konsertit tai taiteenlajeja yhdistelevät kokeilevat näyttämöteokset. Angelicum-salissa hän esittää teoksia William Byrdiltä, joka oli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä kosketinsoitinsäveltäjistä. 1500-luvun lopun Englannissa oli kosketinsoitinvirtuoosien yksi lempilaji luoda pitkiä variaatiosarjoja toistuvan bassolinjan päälle. Niiden avulla oli kätevää esitellä loisteliasta soittotaitoa ja Byrdin The Bells ja Quadran Pavan ovat hyviä esimerkkejä tästä harrastuksesta. Samanlaiseen koskettimistoiloitteluun innostuu Ludwig van Beethoven 32 variaatiossaan. Teos on kuin esite Beethovenin suosikkikuvioista, joista jokaisesta kuullaan ytimekäs kahdeksan tahdin näyte!

Ohjelmassa mm.

William Byrd: Quadran Pavan and Galliard
Willian Byrd: The Bells
Ludwig van Beethoven: 32 variaatiota c-molli, WoO 80

Marianna Henriksson, cembalo
Emil Holmström, piano

Osta liput


 

Kausi 2022–2023

Syksyllä 2022 Angelicum-salissa vietetään Schubertsyksyä! Duo Maalismaa&Holmström kutsuu ystävänsä mukaan esittämään Franz Schubertin parhaita kamarimusiikkiteoksia! Sarjan konserteista kolme tapahtuu Angelicum-salissa ja yksi Musiikkitalon Paavo-salissa ja Schubert klassikkoteokset saavat seurakseen Ludwig van Beethovenin, Louise Farrencin, Johannes Brahmsin ja Fanny Henselin musiikkia.

Konserteissa esiintyvät Eriikka Maalismaan ja Emil Holmströmin lisäksi ruotsalainen huippusellisti Jakob Koranyi, kotimaista kärkeä edustava viulisti Antti Tikkanen, nuoret lahjakkuudet alttoviulisti Aino Räsänen, sellisti Anna Westerlund ja kontrabasisti Pauli Pappinen, sekä pitkän linjan kamarimusiikkivaikuttajat Mikko Ivars ja Pisku Ristiluoma.



SCHUBERT-SYKSYN OHJELMA
 


Schubertsyksy 1: Forelli ja Farrenc
4.10. klo 19 Angelicum-sali

Louise Farrenc: K
vintetto nro 2 E-duuri, op. 31
Franz Schubert: Forellikvintetto


Avajaiskonsertissa esiintyvät alttoviulisti Pisku Ristiluoma ja sellisti Mikko Ivars ovat Eriikka Maalismaan ja Emil Holmströmin pitkäaikaisia ystäviä ja kamarimusiikkipartnereita. Bassolinjasta vastaa Berliinistä Helsinkiin HKO:n uudeksi äänenjohtajaksi kotiutunut nuori lahjakkuus, Pauli Pappinen.


Schubertsyksy 2: Viulusonaatit
1.11. klo 19 Angelicum-sali

Sonaatti nro 1 D-duuri, D.384
Sonaatti nro 2 a-molli, D.385
Sonaatti nro 3 g-molli, D.408
Sonaatti n
ro 4 A-duuri, D.574

Sarjan toisessa konsertissa Eriikka Maalismaa ja Emil Holmström esiintyvät duona, ja ohjelmassa on yksi teoskokonaisuuksien klassikoista: Schubertin neljä sonaattia viululle ja pianolle.


Schubertsyksy 3: Notturno, Hensel ja Brahms
29.11. klo 19 Musiikkitalon Paavo-sali

Franz Schubert: Notturno Es-duuri, op. 148
Fanny Hensel: Capriccio As-duuri ja Fantasia g-molli sellolle ja pianolle
Johannes Brahms: Pianokvartetto A-duuri, op. 26


Sarjan kahteen viimeiseen konserttiin saapuu vieraaksi ruotsalainen huippusellisti Jakob Koranyi. Koranyi on tehnyt mittavan uran kansainvälisenä solistina ja kamarimuusikkona, ja on Edsbergin kamarimusiikki-instituutin tuore sellonsoiton professori. Alttoviulistina vierailee suomalaista kärkeä edustava Aino Räsänen.


Schubertsyksy 4: Kvintetto
1.12. klo 19 Angelicum-sali

Ludwig van Beethoven: Pianotrio D-duuri, op. 70/2 “Geister”
Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri, D.956


Sarjan päätöskonsertissa esiintyvä Antti Tikkanen on sukupolvensa hienoimpia suomalaisviulisteja ja Meta4-kvartetin primas. Aino Räsänen ja Anna Westerlund edustavat nuorta ja monipuolista kotimaista jousisoitinhuippuosaamista, ja sellisti Jakob Koranyi tuo kansainvälisen tuulahduksen maailman tärkeimmiltä festivaaleilta!

Tiistai 7.2. klo 19. Mendelssohnin sisarukset ja Sebastian Bach

Tiina Karakorpi och Emil Holmström esittävät Fanny Henselin, Felix Mendelssohnin ja Johann Sebastian Bachin kosketinsoitinteoksia soolona ja nelikätisesti. Varakkaan pankkiiriperheen lapsina Fanny ja Felix saivat poikkeuksellisen perusteellisen koulutukseen, johon mm. kuului perehtyminen Bachin musiikkiin. Sisarukset esittivät läpi elämänsä Bachin teoksia ja niiden vaikutus kuuluu molempien sävellyksissä. Konsertissa eläydytään 1800-luvun kotimusisoinnin tunnelmaan: suuret orkesteri- ja urkuteokset tuotiin olohuoneeseen sovitusten muodossa.

 

Ohjelma


J.S. Bach: Preludi ja fuuga uruille Es-duuri, BWV. 552, sovitus pianolle nelikätisesti F.X. Gleichauf
 

Fanny Hensel: Einleitung zu der Cantate: “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit” von Sebastian Bach
Fanny Hensel: Kokoelmasta Das Jahr: Maaliskuu (Praeludium und Choral) ja Nachspiel
J.S. Bach: Koraalialkusoitto Das alte Jahr vergangen ist, BWV. 614, sovitus pianolle Carl Tausig

 

Felix Mendelssohn: Fantasia d-molli pianolle nelikätisesti (1824)

- väliaika -

Fanny Hensel: Kaksi karaktääriappaletta pianolle nelikätisesti (1844)
J.S. Bach: Kromaattinen fantasia ja fuuga d-molli, BWV. 903
Felix Mendelssohn: Hebridit-alkusoitto, op. 26, säveltäjän sovitus pianolle nelikätisesti

Tiina Karakorpi, piano
Emil Holmström, piano



Tiistai 21.3. klo 19. Klarinettisonaatteja ympäri Eurooppaa

Christoffer Sundqvist ja Emil Holmström esittävät Angelicum-salissa perinteisen klarinettiohjelmiston klassikot: Carl Maria von Weberin hypervirtuoosisen duon ja Camille Saint-Saënsin myöhäisen ja ilmaisultaan kirkastuneen sonaatin. Ella Adajevskajan persoonallinen kaksiosainen sonaatti ammentaa säveltäjän tutkimasta kreikkalaisesta kansanmusiikista.

 


Ohjelma


Carl Maria von Weber: Grand duo concertant Es-duuri, op. 48
Ella Adajevskaja: Sonata greca
Camille Saint-Saens: Sonaatti Es-duuri, op. 167

Christoffer Sundqvist, klarinetti
Emil Holmström, piano

 

YLE radioi konsertin.


Tiistai 16.5. klo 19. Suuri duo ja piirtokirjoituksia

Kevätkauden päättää loistavan pianoduon Jenni Lappalainen & Eero Heinonen vierailu Angelicum-salissa! Heidän ohjelmassaan Franz Schubertin laaja sonaatti kohtaa ranskalaisia miniatyyrejä. Claude Debussyn 6 piirtokirjoitusta ovat sovitus kadonneesta näyttämöteoksesta Chanson de Bilitis, jonka vähintäänkin erikoinen soittimisto koostui kahdesta huilusta, kahdesta harpusta ja celestasta. Musiikin hienovaraiset värisävyt inspiroivat Debussyn keksimään äärimmäisen pitkälle vietyjä kudoksia kahdelle soittajalle. Marie Jaëll oli yksi 1800-luvun lopun merkittävimmistä ranskalaisista pianisteista ja huomattavan sävellystuotannon lisäksi hänen teosluetteloonsa kuuluu kiinnostavia tutkimuksia pianonsoittamisen tekniikasta.

 


Ohjelma

Franz Schubert: Sonaatti C-duuri, D. 812 "Grand duo"
Claude Debussy: Six épigraphes antiques
Marie Jaëll: Voix du printemps (Six Morceaux)

Jenni Lappalainen, piano

Eero Heinonen, piano

Kausi 2021–22

Tiistai 28.9.2021 klo 18 ja 20. Wien – Pariisi, vol. 1
Terhi Paldanius, viulu
Emil Holmström, piano

Lili Boulanger: Nocturne
Ludwig van Beethoven: Sonaatti c-molli, op. 30 nro 2
Camille Saint-Saëns: Sonaatti nro 1 d-molli, op. 75

 



Tiistai 19.10.2021 klo 18 ja 20. Wien – Pariisi, vol. 2
Pablo Hernán Benedí, viulu
Eriikka Maalismaa, alttoviulu
Tomas Djupsjöbacka, sello
Emil Holmström, piano

Gabriel Fauré: Pianotrio, op. 120
W.A. Mozart: Pianokvartetto Es-duuri, K. 493

 



Tiistai 16.11.2021 klo 18 ja 20. Nelikätisesti Schumanneilla
Tiina Karakorpi, piano
Emil Holmström, piano

Robert Schumann: 12 Klavierstücke für kleine und große Kinder
Clara Schumann: 4 flüchtige Stücke, op. 15
Johannes Brahms: Variaatioita Robert Schumannin teemasta, op. 23

 


Tiistai 7.12.2021 klo 18 ja 20. Ofelia
Tuuli Lindeberg, sopraano
Emil Holmström, piano

Richard Strauss: Ophelia-Lieder
Josephine Lang: Va
likoima yksinlauluja

Claude Debussy: Trois chansons de Bilitis

 


Torstai 24.2.2022 klo 19. Johannes Brahmsin ja Clara Schumannin suuret triot
Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu
Markus Hohti, sello
Emil Holmström, piano

Johannes Brahms: Pianotrio H-duuri, op. 8, alkuperäinen vuoden 1854 versio
Clara Schumann: Pianotrio g-molli, op. 17

YLE radioi konsertin suorana.

 


Tiistai 5.4.2022 klo 19. Beethovenin kilpailijat ja seuraajat
Liza Ferschtman, viulu
Eriikka Maalismaa, viulu
Emil Holmström, piano

Louise Farrenc: Pianotrio nro 2 d-molli, op. 34
Louis Spohr: Grand Duo, op. 67 nro 2
Johannes Brahms: Viulusonaatti nro 2 A-duuri, op. 100

 



Tiistai 17.5.2022 klo 19. Beethovenin alttoviulu
Lilli Maijala, alttoviulu
Emil Holmström, piano

Ludwig van Beethoven: Notturno, op. 42
George Onslow: Sonaatti c-molli, op. 16 nro 2
Franz Schubert: Arpeggione-sonaatti

 

Koronakevät 2021

Bösendorfer 1882 -konserttisarja jatkui keväällä 2021 striimein.

Tiistai 20.4.2021, Kaakinen-Pilch, Hohti ja Holmström

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu
Markus Hohti, sello
Emil Holmström, piano

 

Johannes Brahms: Sonaatti pianolle ja sellolle e-molli, op. 38, ensimmäinen osa
Clara Schumann: Pianotrio g-molli
Johannes Brahms: Pianotrio nro 3 c-molli, op. 101


 


Torstai 3.6.2021, Duo Maalismaa-Holmström

Eriikka Maalismaa, viulu

Emil Holmström, piano

Richard Strauss: Sonaatti viululle ja pianolle Es-duuri, op. 18
Amy Beach: Sonaatti viululle ja pianolle a-molli, op. 34

 


Avajaiskausi 2019–2020


Tiistai 24.9.2019, Schubert ja virtuoositeokset
Niamh McKenna, huilu
Eriikka Maalismaa, viulu
Mirka Viitala, piano
Emil Holmström, piano

Franz Schubert: Johdanto ja variaatioita pianolle ja huilulle, D.802 “Trockne Blumen”
Franz Schubert: Fantasia f-molli pianolle nelikätisesti, op. 103 / D.940
Franz Schubert: Fantasia C-duuri viululle ja pianolle, D.934


Tiistai 12.11.2019, Pianokvartetti Gust

av4 ja pohjoismainen musiikkielämä
Eriikka Maalismaa, viulu
Emma Nyman, alttoviulu
Johannes Rostamo, sello
Emil Holmström, piano

Joakim Eggert (1779-1813): Pianokvartetto, op. 3
Elfrida Andrée: Pianokvartetto (1865)
Robert Schumann: Pianokvartetto, op. 47

 


Tiistai 10.12.2019, Clara ja Robert Schumannin liedejä
Tuuli Lindeberg, sopraano
Emil Holmström, piano

Clara Schumann: Valikoima Liedejä
Robert Schumann: Fantasiestücke, op. 111
Robert Schumann: Frauenliebe und Leben, op. 42

 

YLE radioi konsertin.

 

 


Tiistai 21.1.2020, Johannes Brahmsin kaksi klarinettisonaattia
Christoffer Sundqvist, klarinetti
Emil Holmström, piano

 

Johannes Brahms: Balladi, op. 10/1
Johannes Brahms: Sonaatti klarinetille ja pianolle f-molli, op. 120 nr.1
Johannes Brahms: Balladi, op.10/4
Johannes Brahms: Sonaatti klarinetille ja pianolle Es-duuri, op.120 nr.2

 


Tiistai 3.3. ja 10.3.2020, Beethoven 250
Emil Holmström, piano

Ludwig van Beethoven: Sonaatti c-molli, op. 111
Robert Schumann: Fantasia C-duuri, op. 17

 

 


På svenska

Tillbaka till konsertprogrammen!
 

Bösendorfer – 1882 är en konsertserie som fokuserar på betydande 1800-talsrepertoar i en tidsenlig miljö med tidsenliga instrument. Konsertseriens grundläggande attribut är en Bösendorfer-flygel från 1882 och den till originalskick restaurerade Angelicum-salen från år 1886. Bösendorfers fabrik var en av de viktigaste pianotillverkarna på 1800-talet och upprätthöll med gusto den wienska instrumenttraditionen. Alla tidens betydande pianister hade någon relation till deras instrument. Det här exemplaret är restaurerat av Elisa Visapää och Pianonikkarit. Angelicum-salen är ett aningen utvidgat vardagsrum i ett helsingforsiskt bostadshus ritat av Albert Mellin, och representerar fint den finska nyrenässansen. Dominikanerorden i Finland har gjort en fin satsning då de låtit restaurera salen som länge varit i kontorsbruk.

Konsertseriens konstnärliga ledare är Emil Holmström, som också uppträder på konserterna.

Med detta instrument i denna sal har vi en fin möjlighet att lyssna på musik i den miljö där praktiskt taget all kammarmusik uppfördes på 1800-talet, både i Helsingfors och precis som i Wien eller Düsseldorf.

 

Biljetter:

 

25€ från dörren eller från konsertseriens webbutik hos lippu.fi.

Det rekommenderas att köpa biljetterna på förväg, salen är förhållandevis liten

 

Adress: Riddaregatan 3 b, 2. våningen

00170 Helsingfors

 

Förfrågningar och biljettreservationer: boesendorfer1882@gmail.com

Svenska
Kausi 23-24
bottom of page